accordionapplearrow-btnarrow-downarrow-left-simplearrow-leftarrow-right-simplearrow-right-tablearrow-rightcard-arrowcheckconfigurecta-arrowcz-flagdownloaddropdowngoogle-playicon-testinfologo-symbol-currentcolorlogo-symbolmailmessengerphonepinplayplus-greenplusquotesocial-besocial-fbsocial-igsocial-pinsocial-vimeosocial-youtubespintreezoom

HÅLLBAR TERASS AV KOMPOSITTRÄ

Terafest® Träkomposit Terass
Trall från Terafest är perfekt för din altan och din terrass

Samtliga Terafests produkter är tillverkade i Tjeckien av företaget Woodplastic enligt licenser och teknik från det amerikanska företaget Strandex. Noggrannheten i både material och tillverkning gör att den kompakta träkompositbrädan håller mycket hög kvalitet och hög  nivå av utförande.

Lär känna Terafest® trall

Strukturer för golvplattor

Terafest ger dig släta och gångvänliga utemiljöer
Forest

Ett utförande som för tankarna till exotiskt trä

Hos Terafest får du fantastisk service och kvalitetstrall
Natur

Utseendet hos naturligt trä med årsringar

Med Terafest vet du att kvaliteten håller
Rustic

Med finish som påminner om åldrat trä

Terafest trall - Ekonomiskt lönsamt
Grove

Räfflad yta för ökad säkerhet

Terafest är marknadens bästa komposittrall
Smooth

Slätborstad yta för en mjuk och matt känsla

Terafest tillverkar trall för din altanmiljö
Terafest® varar
Träkomposit varar över tid. Både materialmässigt och designmässigt.

Ett träkompositdäck från Terafest håller i många år. Så pass många att vi ger dig 25 års garanti. Med Terafest slipper du det tröttande underhållet och vet att snö, fukt, vatten och temperaturväxlingar inte kommer att påverka varken kompositdäckets hållfasthet eller utseende.

Terafest är utformat för att passa just din poolmiljö.
Träkompositdäck från Terafest
Det bästa valet för hus och pooler

Terafest blir vad du gör den till.  Vill du ha känslan av exotiskt trä utan att betala för det? Vill du minska halkrisken runt din poolmiljö och undvika ett material som påverkas av poolkemikalier och saltvatten? Önskar du färgsätta trädäcket för att passa dina utemöbler? Och framför allt; vill du slippa underhållet och undvika byta däcket efter tiotalet år? Då ska du verkligen överväga Terafests produkter. 

Våra brädor är utformade och anpassade för både inomhus och utomhusinstallation, för familjehuset, pooler, pergolor, växthus, balkonger, bostadsterrasser och för konstruktion av gångbroar eller utemöbler. 

Terafest komposittrall. Miljöns bästa vän.
Träkompositdäck håller för flera generationer.
Fördelarna med träkomposit

Terafests träkompositbrädor är idealiska för utomhusbruk, eftersom de har förmågan att mer eller mindre ”självrengöra sig” när de exponeras för UV-strålar och vatten. Färgen och texturen sätter sig efter ca 3-6 månader när däcket utsätts för jämnt flöde av sol och vatten.

En terrass som är helt eller delvis täckt måste spolas av oftare med en större mängd vatten för att undvika smuts och påväxt.

Träkompositmaterial där plasten HDPE används ger dig möjlighet att böja och forma materialet för att till exempel följa en mjuk eller rund form. Du måste dock vara försiktig med värmepistolen så att du inte bränner materialet. Använd helst brädor med smala profiler då de är mer följsamma att böja.

Terafest använder sig bara av HDPE.  PVC som används av vissa tillverkare kan man inte värma och forma.

Trall från Terafest ger din familj mindre oro och mer glädje.
Boka en tid
Att välja rätt träkomposittrall.

Våra kunder kommer ofta till oss med frågan om hur de kan förverkliga sin uteplatsidé. Träkomposit-brädorna erbjuder inte bara ett oändligt färgalternativ utan också många olika texturer så du kan utforma ditt träkompositdäck precis som du vill.

Vill du kan du även få hjälp av oss med konsultation där du får lära dig om de alternativ som finns och kommer vara bra för just ditt projekt. Har du kommit lite längre i din planering kan vi också besöka dig utan kostnad, ge dig råd om val av brädor samt design och hjälpa dig med beräkning av materialåtgång. Experten kommer framför allt peka ut de praktiska detaljerna som kan vara betydelsefulla. Vilken yta väljer du när din terrass är delvis täckt? Hur ser du till att pollen från till exempel ett närliggande rapsfält inte syns på din terrass? Vilket läggningsschema kommer minimera spillförlusten? Vi är beredda att besvara just dina frågor.

Måttanpassa din Terafest-altan med professionella montörer.
Vad kostar en träkomposittrall med Terafest kvalitetsnivå?

Den initiala investeringen i en terrass tillverkad av träkompositmaterial kan vara högre än till exempelvis europeiskt trä, tryckimpregnerad trä eller ihåliga träkomposit-brädor. Den stora fördelen med Terafest-terrasser är att dessa inte kräver något underhåll. Du behöver inte behandla dem mot träsvamp, insekter eller att regelbundet olja dem, som man behöver göra med en vanlig träterrass. De kommer fortfarande vara perfekta under många år. Kostnaden för kompositträ ligger på ca 1500 kr per m2. Jämförelsevis mellan tummen och pekfingret kostar träterrasser ca 340-350 kr per m2. Till denna lägre summa behöver man dock lägga till de regelbundna underhållningskostnaderna. Sett över tid och med tillkommande underhållskostnader kommer det aningen högre initiala inköpspriset för träkomposit att ha betalat sig på 3-5 års sikt.  

Ta gärna en titt på jämförelseguiden som ger dig en bättre uppfattning om fördelen med träkompositterrasser. Design av din terrass, mätning och prisberäkning är alltid kostnadsfritt.

FAQ

Vanliga frågor

01

Kan jag bygga terrassen själv?

Ja, det går utmärkt. Det finns installationsmanualer för alla våra produkter och har man bara lagt några längder har man också lärt sig handgreppen. Här hittar du installationsmanualerna:

02

Kan jag få hjälp att bygga terrassen?

Vi har ett brett nätverk av certifierade installationspartners som kommer att förbereda en offert och bygga terrassen professionellt. Ni hittar listan här: 

03

Kommer mina träkompositbrädor att ändra färg på grund av solljus?

Den sorts kompositmaterial Terafest är gjort av har en hög färgstabilitet. Även om det kan förekomma små färgförändringar och nyanser i ytstruktur, förblir den ursprungliga färgkaraktären intakt under hela sin livslängd. Denna färgmognad, som är mest märkbar under de första månaderna efter installationen, bidrar till terrassernas naturliga utseende och patina. Efter mellan 3-6 månader har färgen stabiliserats och permanentats. Terafest innehåller ungefär 60% trä (finmalet sågspån) ett naturligt material som reagerar på solljus och vatten. När brädorna exponeras för dess olika väderförhållanden börjar färgmognadsprocessen. Vatten, hjälpt av solen, lakar ut lignin och tannin till träets yta och orsakar gradvis att den börjar bli gråaktigt. I början kan brädornas yta få en gulaktig nyans, men de bleknar relativt snabbt. Hastigheten på denna process beror på solljusets intensitet och mängden nederbörd. Men också hur täckt terrassen är av föremål, utemöbler, parasoller och liknande. Därför rekommenderar vi att inte att lämna sådana föremål ute utan flytta dessa från däcket, eller rotera runt dem, så att färgmättnaden kan ske jämnt.

04

Hur ska jag behandla min kompositterrass?

Ett Terafestdäck behöver ingen ytterligare impregnering efter montage. Ingen infärgning, ingen målning, ingen oljning. Det enda underhållet du behöver göra är att då och då skölja med vatten. Vi rekommenderar dock en mer intensiv rengöring minst 2 gånger om året för att avlägsna damm, pollen och annan påväxt. En mjuk borste (inte en stålborste), såpa och vatten eller vanliga hushållsrengöringsmedel är tillräckliga för normal rengöring. Det finns också särskilda rengöringsmedel för träkomposit-material. Risken för att halka på en våt terrass minskar också betydligt med en väl underhållen terrass. Se också alltid till att fogarna mellan brädorna är rena och fria från löv och barr. Rena fogar gör att vattnet lättare kan rinna av och underlättar ventilation från undersidan av terrassen. Träkompositbrädor med Infinit-profil, där fogarna ligger tätare och har en dold vattenavrinning, behöver kontrolleras oftare.

05

Vad innebär garantin?

Den utökade garantin på 25 år för Terafest-produkter gäller för alla träkompositprodukter inom sortimentet. Den gäller mot träfördärvande svampar, röta och insekter under standardförhållanden. För alla andra fall gäller garantin på 60 månader. Under denna garanti kommer vi att ersätta skadade produkter. Om den aktuella produkten inte längre skulle tillverkas kommer vi att ersätta den med en liknande produkt. Ingen annan ekonomisk eller annan ersättning kan begäras enligt denna garanti. Installationen och allt annat arbete och alla kostnader som är förknippade med utbyte av panelprofiler omfattas inte av garantin.