accordionapplearrow-btnarrow-downarrow-left-simplearrow-leftarrow-right-simplearrow-rightcard-arrowcheckconfigurecta-arrowcz-flagdownloaddropdowngoogle-playicon-testinfologo-symbol-currentcolorlogo-symbolmailmessengerphonepinplayplusquotesocial-besocial-fbsocial-igsocial-pinsocial-vimeosocial-youtubespintreezoom
Vårt förverkligande

Attraktiv och säker terrass
som en familj från Pilsen blev förälskad i

Titta på videon

Plats: Stoud u Hradce, Plzeňský kraj
TERAFEST Forest Palisander+
Förverkligande: ??? (2022)

Det nya familjehuset i västra Böhmen kombinerar elegans med funktionalitet på ett perfekt sätt. En enkel, delvis täckt terrass tillverkad av Terafest® kompositplankor bidrar till det attraktiva utseendet på huset och dess omedelbara omgivning.

Ägarna till tomten nära floden Radbuza har lyckats harmonisera allt i perfekt harmoni. Husets vita, rena, minimalistiska linjer ser ut som något från den första republiken, och en mjuk terrass av kompositträ bjuder in vägen från de stora franska fönstren till den moderna nedsänkta poolen genom den exakt klippta stubben.

Det är inte för inte som terrassen runt den nya byggnaden i Stod valdes ut bland de tre bästa av dem som levererades förra året av det tjeckiska företaget WPC – Woodplastic, en ledande europeisk tillverkare av terrasser, staket och väggbeklädnader av trä-polymerkomposit. Visst finns det större, mer raffinerade, extravaganta uteplatser… Men en av styrkorna med Terafest® plankor är att de kan anpassas till alla miljöer för att förbättra det övergripande intrycket samtidigt som de tjänar sitt syfte felfritt och i många decennier.

Terafest® Forest Plus-serien av plankor som nybyggarna valde för sin uteplats har en tidlös design som ger dem ett distinkt naturligt mönster i kombination med en oregelbunden ådring. Den speciella pigmenteringen förstärker intrycket av äkta trä och bidrar också till att göra smuts och små avlagringar mindre synliga på terrassen. Tillsammans med husets ljusa vita färg och trädgårdens gröna färg är den intressant valda nyansen av palisander med sin något rödaktiga nyans också en subtil matchning.

Den delvis täckta terrassen har utformats för att förbinda bostadens vardagsrum med utsidan, så att familjen kan röra sig naturligt mellan de två utrymmena. Den nya terrassen utökar bostadsytan med ytterligare 140 m² säker yta, vars attraktionskraft förstärks av den enkla poolen som perfekt matchar dess design och dimensioner. – Hemma, men ändå i friska luften, i naturen, och ändå inom räckhåll för alla tänkbara bekvämligheter för ditt privatliv.

Kvalitetsplankor garanterar terrassens livslängd

Den nya terrassen installerades professionellt av Terasy Plzeň, en av planktillverkarens certifierade partners. Företaget i Pilsen har utbildade experter som kan ge råd till intresserade om rätt design eller nyans på materialet, designa terrassen, göra en beräkning och, om så önskas, snabbt installera terrassen. De kan också ge ytterligare råd eller service, vilket vanligtvis inte är nödvändigt om du inte bestämmer dig för att förlänga terrassen med tiden.

Anledningen till detta är kvaliteten på Terafest® plankor – deras exceptionella hållbarhet och långa livslängd utan behov av överdriven skötsel. Detta består av att ibland sopa terrassytan och sedan skölja den med en vattenstråle. Ingen målning, ingen impregnering, inga kemikalier. WPC – Woodplastic garanterar sina plankor i upp till 25 år och har råd att göra det. Grunden för deras hållbarhet är den patenterade sammansättningen som plankorna tillverkas av och den unika laserproduktionstekniken.

De hälsosäkra och återvinningsbara plankorna som tillverkas av en blandning av trämjöl och polyeten med hög densitet har en exklusiv fullprofil. Därför vrider de sig inte, är färgbeständiga och kvaliteten förändras inte med tiden. Till de stora fördelarna med WPC – Woodplastic trall hör också en halksäker yta utan spån och splitter och motståndskraft mot alla tänkbara väderförhållanden – regn, snö, frost och UV-strålning från solen.

Den attraktiva terrassen i WPC – Woodplastic vid ett nybygge i Pilsenregionen är ett bevis på att rätt byggelement kan lyfta ett hus och dess omgivning till en helt ny nivå. Och om man till detta lägger möjligheten att använda ett antal gratistjänster och att inspireras av en tjeckisk tillverkare av beprövade terrassbrädor, vore det synd att inte dra nytta av en sådan möjlighet. För allt fler människor idag är en terrass vid familjens hem mer än ett förnuftigt val.