accordionapplearrow-btnarrow-downarrow-left-simplearrow-leftarrow-right-simplearrow-rightcard-arrowcheckconfigurecta-arrowcz-flagdownloaddropdowngoogle-playicon-testinfologo-symbol-currentcolorlogo-symbolmailmessengerphonepinplayplusquotesocial-besocial-fbsocial-igsocial-pinsocial-vimeosocial-youtubespintreezoom

Tjeckiska WPC-trädäck

Komposittrall Terafest®

Den tjeckiska trallen är tillverkad av ett kompositmaterial som är vacker, av hög kvalité och en lång livslängd. På Woodplastic ger vi varje Terafest-bräda den uppmärksamhet den förtjänar. Detta börjar med att välja kvalitativt trä från förnybara källor och återvinningsbar jungfrupolyeten. Där vi extruderar det rena slutproduktionen från den färdiga patenta blandningen med hjälpa av precisionsteknologi med laser.

Lär känna Terafest® däck

Strukturer för golvplattor

Forest serie

En look som för tankarna till lyxigt exotiskt trä

Natur serie

Utseendet hos naturligt trä med årsringar

Rustic serie

Yta som påminner om sprucket trä

Grove serie

Räfflad yta för ökad säkerhet

Smooth serie

Slät borstad yta för en tidlös look

Terafest® varar
Mer glädje, mindre vård

Det kan vara en vacker fullkornig planka med en finish som påminner om exotiskt trä. Det kan vara en bred MAX-bräda med sammetslen yta och fina ådringar som döljer smuts. Tack vare det stora urvalet av färgnyanser är det ett nöje att välja. Älskar du ljust cederträ? Då känns det som om solen alltid skiner på ditt trallgolv. Eller föredrar du den lyxiga ebenholts? De naturliga färgerna på Terafest®-brädorna har utformats för att matcha den miljö du älskar.

Oavsett vad du väljer är en sak säker: trallen från den beprövade tjeckiska tillverkaren kommer att hålla i årtionden. Det kommer alltid att vara presentabelt, säkert och behagligt att ta på. Inga splitter, brott eller missfärgningar. Terafest®-brädorna klarar stora påfrestningar. De är inte bara minimalt absorberande, utan även resistenta mot poolkemikalier och saltvatten. De klarar inte ens intensiva och långvariga UV-strålar, kraftig frost, lager av snö, damm, lera eller gräsrester.

Trall från WPC
det bästa valet för hus och pooler

Våra brädor är utformade och anpassade för både inomhus och utomhusinstallation, för familjehuset, pooler, pergolor, växthus, balkonger, bostadsterrasser, för konstruktion av gångbroar eller för installation av gatumöbler. 

Alla våra produkter uppfyller dem stränga kriterierna BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) en metodik som bedömer design och genomförande av byggnader med stor vikt på hållbarhet och deras miljöprestanda.

Trall för generationer
Fördelarna med träkomposit

Produkter tillverkade av kompositmaterial är ideealsika för utomhusbruk, eftersom WPC-brädorna har förmågan att ”självrengöra” när det exponeras för effekterna av UV-strålar och vatten. 

Därför påverkar mängden nederbörd och intensiteten av solljus din terrass starkt frekvensen och metoderna för underhåll.

Terafest-brädor kräver ingen gradning. Dock förbättrar en lutning på cirka 1 cm per 1 meter längd den självrengörande effekten, terrassen torkar snabbare och risken för vattenstänk minskar. 

En terrass som är helt eller delvis täckt måste spolas av oftare med en större mängd vatten.

Möjligheten att forma materialet är ännu en av dess stora fördelar. Jämfört med WPC-material som innehåller till exempelvis PVC, kan Terafest-brädor böjas med värme (till exempel med en värmepistol). Detta visar sig vara en betydande fördel för terrasser med pooler som är cirkulära eller droppformade. Du måste dock arbeta med försiktighet för att undvika att bränna materialet. 

Fördel med brädor med smala profiler då dem är lättast att böja.

Boka en tid
Hur man väljer rätt trall

Våra kunder kommer till oss med en idé om hur deras terrass borde se ut. WPC-brädorna erbjuder oändligt färgalternativ och du kommer att bli förvånad hur originellt det slutligen kan bli.

Du kommer få hjälp av oss med konsultation där du får lära dig om de alternativ som erbjuds av det kompositmaterial och vilken som kommer vara idealiskt för just ditt projekt.En expert kommer att besöka dig kostnadsfritt, ge dig råd om val av brädor samt design och en beräkning. Han kommer framför allt peka ut de praktiska detaljerna för dig. Vilken yta väljer du när din terrass är delvis täckt? Hur ser du till att pollen från ett närliggande rapsfält inte syns på din terrass? Vilket läggningsschema kommer minimera spillförlusten? Vi finns här för att besvara just dina frågor.

Är Terafest värt det?
Hur mycket kostar WPC trall?

Den initiala investeringen i en terrass tillverkad av kompositmaterial kan vara högre än till exempelvis europeiskt trä eller ihåliga WPC-brädor. Den stora fördelen med WPC-terrasser är att den inte kräver något underhåll på ytan. Du behöver inte behandla dem mot träfördärande svampar, insekter eller att olja dem varje år, som man behöver med en träterrass. De kommer fortfarande vara perfekt under många år. Kostnaden för kompositträ ligger på ca 1400 kr per m2. Jämförelsevis kostar träterrasser ca 340-350 kr per m2. Till denna kostnad behöver ni lägga till de regelbundna underhållningskostnaderna. Slutligen kommer ni upptäcka att det högre inköpspriset för kompositbrädor kommer att betala av sig själva på bara 3–5 år.

Ta gärna en titt på jämförelseguiden som ger dig en bättre uppfattning om fördelen med kompositterrasser. Design av din terrass, mätning och prisberäkning är alltid gratis och du kan välja från vårt stora nätverk av certifierade partners i Tjeckien och Slovakien.

FAQ

Du frågar oss

01

Kan jag installera terrassen själv?

Ja, ni kan installera våra produkter själva. Följ noggrant vår installationsmanual som ni hittar här.

02

Vilka kommer och installerar?

Vi har ett brett nätverk av certifierade installationspartners som kommer att förberedda en offert och installera terrassen professionellt. Ni hittar listan här: 

03

Kommer mina brädor att blekna på grund av solljus?

Det Terafest kompositmaterial är känt för är sin höga färgstabilitet. Även om det kan förekomma små förändringar och ytstruktur, förblir den ursprungliga färgkaraktären intakt under hela sin livslängd. Denna färgmognad, som är mest märkbar under de första månaderna efter installationen, bidrar till terrassernas naturliga utseende och patina. Terafest innehåller ungefär 60% trä (sågspån) ett naturligt material som reagerar på solljus och vatten. När brädorna exponeras för dess olika väderförhållanden börjar färgmognadsprocessen.Vatten, hjälpt av solen, tvättar ut lignin och tannin till träets yta och orsakar gradvis att det börjar bli grått. I början kan brädornas yta få en gulaktig nyans, men det bleknar relativt snabbt.Hastigheten på denna process beror på solljusets intensitet och nederbörden. Enhets graden över terrassen beror på faktorer som orientering, takläggning och möblerstäckning.Därför rekommenderar vi att inte lämna trädgårdsmöbler, blomkrukor, parasoll, grillar och andra tillbehör på terrassen under den första månaden, utan i stället flytta dem regelbundet.För täckta terrasser är det lämpligt att ersätta regneffekterna med mer frekvent tvättning med vatten. Mognadstiden är ungefär 3–6 månader för en öppen terrass och ett år för en täckt terrass. Efter denna period får brädornas yta en slutlig nyans som inte förändras mer, om den inte är mekaniskt skadad.

04

Hur ska jag behandla terrassen?

Det Terafest kompositmaterial som är installerat kräver ingen ytterligare impregnering, färgning eller målning. Det enda underhållet du behöver är en sporadisk sköljning med vatten. Vi rekommenderar dock en mer intensiv rengöring minst 2 gånger om året för att avlägsna damm, pollen och annan organisk smuts. En borste (inte en trådborste), tvål och vatten eller vanliga hushållsdetergenter är tillräckliga för normal rengöring. Det finns också särskilda rengöringsmedel för WPC-material tillgängliga. Risken för att halka minkar också betydligt på en väl underhållen terrass, särskilt när det är våt. Se alltid till att fogarna mellan brädorna är rena, eftersom de används för att låta vattnet rinna av lätt och för att ventilera fukt från undersidan av terrassen. Denna rekommendation är särskilt av stor vikt för TOP-profilerna med täckta fogar mellan brädorna.

05

Vad är garantin?

Den utökade garantin på 25 år för TERAFEST-produkter gäller för alla kompositträprodukter den gäller mot träfördärande svampar, röta och insekter under standardförhållanden. För alla andra fall gäller garantin på 60 månader. Under denna garanti kommer vi att ersätta skadade produkter. Om den aktuella produkten inte tillverkas kommer vi att ersätta den med en liknande produkt. Ingen annan ekonomisk eller annan ersättning kan begäras enligt denna garanti. Installationen och allt annat arbete och alla kostnader som är förknippade med utbyte av panelprofiler omfattas inte av denna garanti.